Byta batteri iPhone

Byta batteri Iphone

Publicerad av

Varför behöver jag byta batteriet på min iPhone?

Alla smartphone batterier är av typen litiumjonbatterier. Litiiumjon batterier har den bästa batteritekniken på markanden men den har sina nackdelar. Vid var laddningscykel försämras prestandan på batteriet. Redan efter 500 laddningar har batteriets kapicitet gått ner till 80% av den urspungliga kapicteten.
Man kan se iphone batteriet som en förbrukningsvara som troligen måste bytas en eller två gånger under telefonens livslängd.

Hur går jag tillväga?

Lämna in din iPhone till en auktoriserad Apple verkstad.
De auktoriserade Apple verkstäderna är de enda som har tillgång till genuina nya iPhone delar. Här kan du vara säker på att att få ett nytt batteri av högkvalitet monterat av professionella tekniker.

+Original batteri, kvalitetssäkert
-Jämförelsevis högkostnad.

Lämna in din iPhone till en tredjeparts reparatör
Det finns många skickliga mobilreparatörer runt omkring i landet. Dock finns det tyvärr en del som inte har den kvaliteten på iPhone batterier som önskas. I fall detta alternativet är lockande bör en kontroll av repratörens recenstioner och rykte göras först. Du kommer säkerligen inte få ett original batteri utan någon tredjerparts/OEM batteri monterat i din iPhone. Detta behöver nödvändigtvis inte leda till sämre prestanda men tyvärr finns det iPhone batterier av sämre kvalitet på marknaden.

+Billigare än Apple auktoriserade verkstäder. Högre tillgänglighet samt kortare leveranstider
-Kan leda till kvalitetsproblem.

Byt batteriet själv.

Den som är tekniskt händig kan beställa ett batteri tills sin iPhone och utföra bytet själv. Detta är dock inte enkelt om man inte har erfarenhet att skruva med iPhones. Har man en äldre iPhone kan man kanske ta chansen annars finns risken att man kan få problem. De batterier som finns att köpa är, som med tredjeparts reparationerna, inte original batteri. Det är därför viktigt att du väljer en leverantör med gott rykte och kontrollerar att iPhone batteriet är CE-märkt. För den miljömedvetna kan det även vara bra att kontrollera att leverantören är medlem i El-kretsen eller någon liknande organisation.

+Billigaste alternativet att få ett nytt batteri till sin iPhone.
-Krångligt att byta. Möjliga kvalitetsproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *